Krátke resumé k chovu psov

13.04.2005 Prešov

Mesto Prešov v tejto súvislosti v roku 2004 financovalo:
Veterinárne služby: Tento pojem zahŕňa odchyt mäsožravcov. To znamená odchyt voľne pobehujúcich psov a mačiek, občanmi ohlásených túlavých líšok a inej zveri. Do veterinárnych služieb patrí aj nákup narkotizačných látok.

Spolufinancovanie útulku: Mesto Prešov v uplynulom a rovnako ako aj v tomto roku zo svojich zdrojov spolufinancuje.
Čistota mesta: Na území mesta sme prekopali 288 pieskovísk, a to o celkovej rozlohe 4000 m2. Zároveň vykonali dezinfekciu piesku a doplnili chýbajúci v celkovom množstve 114 m3. Pre zlepšenie čistoty vonkajších verejných priestranstiev, najmä pieskovísk, sme tieto označili symbolom „ zákaz vstupu so psom“ .
Vybudovanie a udržiavanie výbehu pre psov: V týchto týždňoch sa realizujú práce v súvislosti s vybudovaním výbehu pre psov na sídlisku III.
Ďalšie náklady mesta súvisia s evidenciou, vydaním preukazu, ochrannou známkou a mzdovými nákladmi súvisiacimi s vykonávaním agendy týkajúcej sa chovu zvierat.
V porovnaní príjmov a výdavkov súvisiacich s chovom štvornohých miláčikov, musíme konštatovať, že mesto Prešov okrem iného dotuje rozdiel medzi príjmami a výdavkami, ktorý predstavuje takmer 500 tis. Sk.
Michal Kaliňák,
Tlačový tajomník MsÚ
 

Vyberte región